Εφαρμογές Ελαίου Τσαγιού Στην Υγεία Μας - Roxalito.com

Εφαρμογές Ελαίου Τσαγιού Στην Υγεία Μας

Έλαιο τσαγιου

Σήμερα, το έλαιο τσαγιού είναι ευρέως αποδεκτό διεθνώς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η συνεχής έρευνα για το λάδι δέντρων τσαγιού και την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου οδήγησε στην ταχεία ανάπτυξη μιας ποικιλίας προϊόντων που είναι τώρα διαθέσιμα στον κόσμο.

Ιστορία Του Τσαγιού

Οι Αυστραλοί αυτόχθονες γνωρίζουν για τις υπέροχες θεραπευτικές ιδιότητες του βραβευμένου τσαγιού Melaleuca για χιλιάδες χρόνια. Μόνο τη δεκαετία του 1920 τεκμηριώθηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου τσαγιού. Από τότε, το ελαιόδεντρο παράγεται και διατίθεται στην αγορά στην Αυστραλία. 

Παρόλο που η βιομηχανία βασίστηκε αρχικά στη συγκομιδή των δασικών εκτάσεων, η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή από εμπορικές φυτείες που καλλιεργούνται με ποικιλία φυτών Melaleuca alternifolia.

Υπάρχουν σήμερα περίπου 4.500 εκτάρια καλλιεργημένου δέντρου τσαγιού στην Αυστραλία που παράγουν πάνω από 550 τόνους ελαίου ετησίως. Το λάδι εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας απόσταξης ατμού από τη μηχανική συγκομιδή του φυτικού υλικού. Οι κύριες παράμετροι του λαδιού περιγράφονται από το διεθνές πρότυπο ISO 4730-2004.

Η αγορά λαδιού τσαγιού στον τομέα των καλλυντικών και της προσωπικής υγείας έχει πλέον ωριμάσει. Το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού εξακολουθεί να πωλείται στην καθαρή του μορφή και χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία εφαρμογών λόγω των αντιβακτηριακών, αντιμυκητιασικών, αντι-ιικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Ιδιότητες Λαδιού Τσαγιού

Υπάρχει πλέον ένα μεγάλο μέρος επιστημονικής έρευνας για την αποτελεσματικότητα και τις θεραπευτικές ιδιότητες του τσαγιού. Καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έρχεται σε επαφή με σκευάσματα που περιέχουν έλαιο τσαγιού, οι ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται σε απομονωμένες περιπτώσεις.

Με τη μεγαλύτερη αποδοχή και ζήτηση σε φυσικά προϊόντα, πολλές χώρες εφαρμόζουν τώρα αυστηρότερα ρυθμιστικά καθεστώτα με βάση παράγοντες ασφάλειας και τοξικότητας. Η βιομηχανία τσαγιού έχει δημιουργήσει συνεχή επιστημονική έρευνα σε αυτόν τον τομέα. Έχουν αναπτυχθεί στρατηγικές για την προετοιμασία και τη διάδοση των ευρημάτων στους ερευνητές και τους προγραμματιστές προϊόντων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τις δυσμενείς επιπτώσεις ορισμένων επιλεκτικών συστατικών στις συνθέσεις και αγοράζουν ανάλογα προϊόντα. Ακολουθώντας μια προορατική προσέγγιση, η βιομηχανία πετρελαίου τσαγιού έχει αναπτύξει μια σειρά στρατηγικών που εφαρμόζονται επί του παρόντος για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση σε αυτό το όλο και περισσότερο ρυθμιζόμενο περιβάλλον.

Τα ιαματικά λουτρά είναι ένας τύπος σπα που χρησιμοποιεί ζεστό νερό για να προσφέρει θεραπευτικά οφέλη. Η θερμότητα μπορεί να είναι φυσική, όπως στις θερμές πηγές, ή μπορεί να προέρχεται από ανθρωπογενείς πηγές, όπως μια σάουνα.

Η χρήση των ιαματικών λουτρών χρονολογείται από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνταν τόσο για κοινωνικούς όσο και για ιατρικούς λόγους. Σήμερα, εξακολουθούν να είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο ως τρόπος χαλάρωσης και μείωσης των επιπέδων στρες.

Υποστηριζόμενη από διεθνή επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν την πεποίθηση ότι τα φυσικά προϊόντα με βάση το έλαιο τσαγιού παρέχουν λύσεις για πρόληψη και θεραπεία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *