Προσέγγιση Lifestyle Για Αντιμετώπιση Ροχαλητού - Roxalito.com

Μια Προσέγγιση Lifestyle Για Την Αντιμετώπιση Του Ροχαλητού

Αν θέλετε να θεραπεύσετε το ροχαλητό, πρέπει να βρείτε την υποκείμενη αιτία. Το ροχαλητό δεν είναι μια πάθηση όπως το κοινό κρυολόγημα, όπου ξυπνάτε ένα πρωί και απλά το έχετε. Είναι κάτι που συνήθως φτάνει αργά με την πάροδο του χρόνου και έρχεται η ώρα που πρέπει να αρχίσετε να εξετάζετε τις διαθέσιμες λύσεις για το ροχαλητό.

Προσέγγιση Lifestyle Για Αντιμετώπιση Ροχαλητού

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να θυμηθούν την ημέρα και την ημερομηνία που ξεκίνησε το ροχαλητό τους. Ήταν κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας των 30 ή κάποια τέτοια αόριστη περιγραφή είναι η φυσιολογική απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με την άφιξή του.

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς αγωνιζόμαστε να έχουμε αρκετό ποιοτικό ύπνο σε τακτική βάση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βασικά σημεία που μπορείτε να έχετε υπόψη σας για να σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα, ώστε να μπορείτε να ξυπνάτε νιώθοντας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικά από τα βασικά σημεία για καλύτερο ύπνο, ώστε να ξεκινήσετε να κοιμάστε τα ξεκούραστα βράδια που χρειάζεστε και αξίζετε.

Σύμπτωμα Ή Προειδοποίηση

Η προσέγγιση του τρόπου ζωής για την αντιμετώπιση του ροχαλητού σας, δεν το αντιμετωπίζει ως κατάσταση ή ασθένεια. Αλλά μάλλον αντιμετωπίζει το ροχαλητό ως σύμπτωμα ή προειδοποίηση ότι το σώμα είναι εκτός ισορροπίας.

Μου αρέσει να σκέφτομαι το ροχαλητό σαν τον συναγερμό προσέγγισης εδάφους σε ένα σύγχρονο αεροσκάφος τζετ. (Αυτός που κάνει “WOOP! WOOP! PULL UP! PULL UP!”, αν το αεροσκάφος πλησιάσει πολύ κοντά στο έδαφος όταν δεν πρέπει). Αν είστε πιλότος, θα προτιμούσατε να μην το ακούσετε. Αλλά αν το ακούγατε, θα ήσασταν ευγνώμων για την προειδοποίηση πριν έρθουν οι ολέθριες συνέπειες.

Είμαι βέβαιος ότι η προειδοποιητική σειρήνα πρέπει να είναι πολύ ενοχλητική όταν ενεργοποιείται, αλλά πολύ λιγότερο επώδυνη από την εναλλακτική λύση. Ομοίως το ροχαλητό είναι ενοχλητικό, αλλά το να μην ανταποκριθείτε στην προειδοποίηση μπορεί να έχει σοβαρότερες συνέπειες στο lifestyle σας.

Το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει διεξαχθεί ένας τεράστιος όγκος ερευνών που συνδέει το ροχαλητό με μια σειρά από σοβαρές παθήσεις, όπως η υπέρταση και η στεφανιαία νόσος.

Το ροχαλητό είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία σας. Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει αύξηση των εναποθέσεων λίπους γύρω από το λαιμό και το στήθος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ροχαλητό.

Η Ικανότητα Της Ομοιόστασης

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πραγματικά εκπληκτική μηχανή. Έχει την ικανότητα να αυτορρυθμίζει μια πολύπλοκη σειρά αλληλεπιδρώντων χημικών και ηλεκτρικών διεργασιών μέσα σε λεπτές ανοχές. Αυτή η ικανότητα της ομοιόστασης σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να διατηρεί τα εσωτερικά συστήματα (π.χ. αρτηριακή πίεση, θερμοκρασία σώματος, ισορροπία οξέων-βάσεων) σε ισορροπία παρά τις αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ωστόσο, εάν το σώμα υποβάλλεται σε επίμονες ακραίες συνθήκες εκτός των φυσιολογικών ορίων λειτουργίας, τότε μπορεί να μην είναι σε θέση να διορθώσει την κατάσταση χωρίς βοήθεια. Για παράδειγμα, αν το σώμα σας κρυώσει, αρχίζει να τρέμει για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός του.

Εάν όμως το σώμα σας εκτεθεί σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν χωρίς καμία εξωτερική θέρμανση, τότε το τρέμουλο από μόνο του δεν θα μπορέσει να σταματήσει την αναπόφευκτη θανατηφόρα κατάληξη. Αλλά η πράξη του ρίγους είναι, από μόνη της, μια προειδοποίηση για να αναλάβετε κάποια δράση- βάλτε για παράδειγμα πιο ζεστά ρούχα.

Πόσες Ώρες Συνηθίζετε Να Κοιμάστε;

Ενώ ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για τη σωματική και ψυχική μας υγεία, είναι επίσης πιθανό να κοιμόμαστε πολύ. Ο πολύς ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, δυσκολία συγκέντρωσης και ακόμη και αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ασθενειών.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τον υπερβολικό ύπνο και θα συζητήσουμε πώς να προσδιορίσετε εάν ξεκουράζεστε αρκετά.

Το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από μια σειρά διαφορετικών διαταραχών της ισορροπίας, όπως η διατροφή σας, η αναπνοή σας, τα επίπεδα άγχους και το φυσικό σας περιβάλλον. Αν επεξεργαστείτε συστηματικά αυτούς τους παράγοντες, θα συμβούν δύο σημαντικά πράγματα. Θα σταματήσετε τελικά να ροχαλίζετε και θα καταλήξετε με ένα πιο υγιές σώμα.

Μόλις ξεκινήσετε μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα, καθώς συχνά, μια λύση για το ροχαλητό δεν απαιτεί πάντα μια μεγάλη αλλαγή στο lifestyle σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *