Φυσικά Φυτικά Συμπληρώματα - Τα Οφέλη Τους - Roxalito.com

Φυσικά Φυτικά Συμπληρώματα – Τα Οφέλη Τους

Με όλο και περισσότερα διαθέσιμα φυτικά προϊόντα στην αγορά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φυσικά φυτικά συμπληρώματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις μέρες μας. Θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά φυτικά συμπληρώματα για να θεραπεύσετε ασθένειες αντί να χρησιμοποιείτε συμβατικά συνθετικά συμπληρώματα. Αλλά απλά δεν έχετε ιδέα από πού να αρχίσετε να μαθαίνετε για τα βότανα.

Αρχικά, υπάρχουν χιλιάδες βότανα, για να μην αναφέρουμε βότανα από την Ανατολή, όπως τα κινέζικα φαρμακευτικά βότανα και τα αγιουρβεδικά βότανα. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια ευρεία επισκόπηση των φυσικών φυτικών θεραπειών και τα πολλά θεραπευτικά οφέλη τους. Ας ελπίσουμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να μάθετε για τις βασικές αρχές της φυτικής θεραπείας και πώς να χρησιμοποιείτε βότανα στην καθημερινή σας ζωή.

Πρέπει Πρώτα Να Καταλάβετε Ποιες Είναι Οι Φυσικές Φυτικές Θεραπείες

Τα φυσικά φυτικά συμπληρώματα αναφέρονται σε φαρμακευτικά φυτά που βοηθούν στην επούλωση και στη δημιουργία περισσότερης υγείας και ευεξίας. Αν και η θεραπεία με βότανα είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους θεραπείας, συχνά αναφέρεται ως εναλλακτική ή συμπληρωματική ιατρική σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή οποιαδήποτε μορφή θεραπείας, εκτός από τη χρήση συνθετικών φαρμάκων και χειρουργικών επεμβάσεων, θεωρείται εναλλακτική.

Για παράδειγμα, πολλά φυτά περιέχουν σαπωνίνες, μια ένωση γνωστή ότι βοηθά στην απομάκρυνση του εντέρου, καθώς και για τη διάσπαση της υπερβολικής βλέννας. Μερικά βότανα περιέχουν επίσης τανίνες, οι οποίες είναι χημικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αιμορραγίας. Πολλές από τις ενώσεις που προέρχονται από φυσικά φυτικά συμπληρώματα προστίθενται επίσης σε εμπορικά κατασκευασμένα φαρμακευτικά συμπληρώματα και πωλούνται ως ισχυρός συνδυασμός σήμερα.

Για να αποκομίσετε οφέλη από φυσικά φυτικά συμπληρώματα, πιείτε τα με τη μορφή τσαγιού από βότανα. Συνήθως παρασκευάζονται επίσης σε βάμμα, το οποίο είναι ένα συμπυκνωμένο υγρό εκχύλισμα. Υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά είδη βοτάνων που μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα. Πολλά βότανα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κομπρέσες, κρέμες, κατάπλασμα και αλάτι. Χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως σε τοπικές εφαρμογές με τη μορφή αιθέριων ελαίων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες συσκευάζουν επίσης βότανα ως συμπληρώματα με τη μορφή καψουλών ή σκόνης.

Τα Βότανα Περιέχουν Ευεργετικές Χημικές Ιδιότητες

Τα περισσότερα από αυτά τα φαρμακευτικά βότανα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων, την ενίσχυση της συνολικής υγείας ή ακόμη και ως συμπληρωματική θεραπεία με τη συμβατική ιατρική. Για παράδειγμα, μερικά από αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των παρενεργειών ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ωστόσο, προτού το κάνετε αυτό, πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν τα φυσικά φυτικά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται θα αλληλεπιδρούν αρνητικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας.

Τα φυσικά φυτικά συμπληρώματα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά για πολλά από τα ήπια συμπτώματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης μερικές ισχυρές φυτικές θεραπείες που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και τα προβλήματα μνήμης.

Προσοχή όμως. Ακριβώς επειδή τα βότανα είναι φυσικά, δεν είναι απολύτως ασφαλή. Πολλές φυσικές φυτικές θεραπείες μπορούν να έχουν ισχυρά αποτελέσματα. Λαμβάνονται σε μακροπρόθεσμη βάση και σε μεγάλες δόσεις, μπορεί να είναι τοξικές. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίσετε το βότανο που χρησιμοποιείτε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *