Γιατί Να Είμαστε Ευγενικοί Στους Ηλικιωμένους - Roxalito.com

Γιατί Η Κοινωνία Έπρεπε Να Είναι Ζεστή Και Ευγενική Στους Ηλικιωμένους

Πήγα να επισκεφτώ τη γιαγιά μου την περασμένη εβδομάδα. Είναι η μητέρα της μητέρας μου και μένει με τον θείο μου (ενοχλεί ο μεγαλύτερος της μητέρας μου). Δεν πάσχει από νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά η μνήμη της δεν είναι τόσο καλή. 

Έχει πολύ δύσκολο χρόνο να θυμάται τα πράγματα και επίσης δυσκολεύεται να κάνει απλά πράγματα σήμερα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί άνετα να κάνει μια βόλτα στη γειτονιά της και να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν είναι πλέον ικανή να διαχειριστεί τα χρήματά της, οπότε ο θείος μου τα φροντίζει.

Οίκος ευγηρίας

Είναι απλώς αδύνατο να καταλάβει τι ακριβώς κάνω στη ζωή μου (παρεμπιπτόντως διευθύνω μια μικρή επιχείρηση Διαδικτύου). δεν είναι ότι είναι ακατανόητη, αλλά το μυαλό της δεν είναι εκεί. Γερνάει.

Λίγες μέρες πριν πάω να επισκεφτώ τη γιαγιά μου, η γάτα μου εξαφανίστηκε. Την πήρα σε ένα πάρκο πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της την εγκατέλειψε προφανώς. Είχε μερικά αδέλφια (δηλαδή, αδέλφια γάτες), και ήταν όλα σε ένα κουτί. Δεν μπορούσα να τα πάρω όλα μαζί, οπότε την πήρα μόνο

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που εξαφανίστηκε. γερνούσε πολύ (δεν ζουν πολλές γάτες για είκοσι χρόνια ή περισσότερο) και άρχισε να είναι αδύναμη, οπότε είναι μάλλον δίκαιο να μαντέψει ότι πέθανε μέχρι τώρα (νιώθω λίγο λυπηρό που το έγραψα, αλλά αυτό συνέβη πιθανώς) Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κατάφερε να επιβιώσει μόνη της, ενώ κανείς δεν την ταΐζει ούτε της έδωσε χώρο για ύπνο.

Τι Σχέση Έχουν Τα Γηρατειά Της Γιαγιάς Μου Με Τα Γηρατειά Της Γάτας Μου;

Εδώ είναι το ηθικό της ιστορίας. Εκτός εάν οι γάτες εξημερώνονται τέλεια, ζουν μάλλον ανεξάρτητα. Πηγαίνουν μια βόλτα όταν τους αρέσει. Καταφέρνουν να πιάσουν ποντίκια, πουλιά και έντομα. Καταφέρνουν να ζήσουν για μέρες κάπως ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι κοντά. Επίσης, ακούω ότι πολλοί από αυτούς δεν πεθαίνουν απλώς σε καναπέ ή στο πάτωμα. εξαφανίζονται κάπως όταν συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος τους έχει τελειώσει. Μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους όταν πεθάνουν. Κανείς δεν πρέπει να είναι κοντά τους.

Γιατί Μερικές Φορές Υπάρχει Πρόβλημα Με Το Ροχαλητό

Το ροχαλητό συμβαίνει συχνότερα όταν ξαπλώνετε στην πλάτη σας, που ονομάζεται επίσης ύπτια θέση. Όταν βρίσκεστε στην πλάτη σας, η βαρύτητα τραβά τους ιστούς που περιβάλλουν τον αεραγωγό σας προς τα κάτω, γεγονός που καθιστά τον αεραγωγό πιο στενό. Έρευνες σχετικά με τα ροχαλητά έχουν δείξει ότι η συχνότητα και η ένταση του ροχαλητού μειώνεται σε μερικούς ασθενείς όταν ξαπλώνουν στο πλάι τους, ονομάζεται επίσης πλευρική θέση.

Υπάρχουν ποικίλες προσεγγίσεις στη θεραπεία θέσης για τη θεραπεία της άπνοιας του ροχαλητού και του ύπνου. Θετική θεραπεία ενθαρρύνει τους κοιμισμένους να αποφύγουν τον ύπνο στην πλάτη τους. Αυτά περιλαμβάνουν συναγερμούς θέσης, τροποποιημένα νυχτικά και πλευρικά μαξιλάρια ύπνου. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι η χρήση ενός ειδικού μαξιλαριού που έχει σχεδιαστεί για να κρατά το κεφάλι στο πλάι μπορεί να μειώσει το ροχαλητό.

Μπορεί Ένας Άνθρωπος Να Φροντίσει Τον Εαυτό Του Όταν Πεθάνει Λόγω Γήρατος;

Όχι πραγματικά. Υπάρχουν σίγουρα αυτοί που πεθαίνουν μόνοι, αλλά οι περισσότεροι πεθαίνουν ενώ άλλοι τους φροντίζουν. Τα μέλη της οικογένειας τα φροντίζουν αν είναι τυχερά. Πεθαίνουν συχνά σε γηροκομεία. Πεθαίνουν επίσης σε νοσοκομεία. 

Βασικά, αυτοί, οι άνθρωποι, πρέπει να φροντίζονται από άλλους ανθρώπους όταν πεθαίνουν. Δεν μπορούν απλά να αισθανθούν ότι ο χρόνος τους έχει τελειώσει, να τον αποδεχτεί, να μετακινηθεί σε ένα ήσυχο μέρος και να πεθάνει με ειρήνη και αξιοπρέπεια. Οι άνθρωποι είναι πολύ εξαρτημένοι ειδικά όταν γερνούν και είναι κοντά στο θάνατό τους.

Τα νοσοκομεία γεμίζουν συνωστισμό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι στέλνονται στα σπίτια τους μετά τη νοσηλεία τους. Αυτή είναι μια μεγάλη τάση για τους ασθενείς να αναρρώνουν στο σπίτι, επειδή μπορούν να λάβουν φροντίδα από τους επαγγελματίες που τους βοήθησαν. Ωστόσο, αυτοί οι επαγγελματίες πρέπει να εκπαιδευτούν στο πώς να φροντίζουν έναν ασθενή πριν φύγει από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς χρειάζονται ένα σχέδιο φροντίδας στο σπίτι για να τους βοηθήσει να αναρρώσουν και να αναρρώσουν πιο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για προσωπικό φροντίδας που μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στο σπίτι.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για προσωπικό. Είναι σημαντικό να υπάρχει το κατάλληλο άτομο σε αυτή τη δουλειά καθώς η επιτυχία των ασθενών βασίζεται σε αυτό. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο γιατί το πεδίο δεν αφορά μόνο τη σωματική φροντίδα αλλά και τη συναισθηματική υποστήριξη και την πνευματική θεραπεία.

Το Ηθικό Της Ιστορίας Είναι Αυτό!

Οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ σαν γάτες που μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους ακόμη και όταν πεθάνουν. Οι άνθρωποι εξαρτώνται και πρέπει να φροντίζονται. Επομένως, η κοινωνία πρέπει να είναι δομημένη έτσι ώστε να φροντίζει αυτούς που είναι ηλικιωμένοι, ειδικά εκείνους που είναι ηλικιωμένοι και δεν ζουν πολύ περισσότερο. Η σύγχρονη κοινωνία πηγαίνει πίσω. 

Η σύγχρονη κοινωνία δεν είναι ευγενική, ζεστή ή ευγενική σε εκείνους που είναι ηλικιωμένοι και δεν ζουν πολύ περισσότερο. Μερικοί λένε ότι όσοι είναι αδύναμοι εξαλείφονται όπως και η φύση εξαλείφει τους αδύναμους και τους άρρωστους.

Εάν οι άνθρωποι ήταν σαν γάτες, τότε δεν θα υπήρχε ελάττωμα σε αυτήν τη λογική, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι σαν γάτες. Οι άνθρωποι είναι θεμελιωδώς διαφορετικοί. γίνονται πολύ αδύναμοι καθώς γερνούν και γίνονται ακόμη «χαζές». κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το αποφύγει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *