Πώς Η Παχυσαρκία Συνδέεται Με Το Ροχαλητό; - Roxalito.com

Πώς Η Παχυσαρκία Συνδέεται Με Το Ροχαλητό;

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι σχετικά με το ροχαλητό και την παχυσαρκία. Για παράδειγμα, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό. Ορισμένοι πιστεύουν ότι μόνο οι ηλικιωμένοι κάνουν θόρυβο στον ύπνο τους. Αλλά ο μεγαλύτερος μύθος στον οποίο πέφτουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι η παχυσαρκία οδηγεί σε κάτι τέτοιο. Λοιπόν, υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το αν η παχυσαρκία είναι υπεύθυνη ή όχι.

Παχυσαρκία και Ροχαλητό

Στην πραγματικότητα, είναι αλήθεια. Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στον ύπνο. Είναι εναλλάξιμος. Με άλλα λόγια, η αύξηση του βάρους μπορεί να οδηγήσει σε ροχαλητό και το αντίστροφο.

Ένα σταθερό γεγονός είναι ότι το παρατεταμένο και δυνατό ρουθούνισμα λόγω υπερβολικού βάρους αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση για άλλες διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο, όπως η υπνική άπνοια.

Πώς Το Επιπλέον Βάρος Οδηγεί Στο Ροχαλητό;

Το Λίπος Κοντά Στο Λαιμό Συμπιέζει Άμεσα Την Άνω Οδό

Όταν ξαπλώνετε, το λίπος γύρω από το λαιμό σας προκαλεί άμεση συμπίεση του άνω μέρους της οδού που οδηγεί σε θόρυβο.

Πολύς κόσμος τείνει να αγνοεί το μέγεθος του λαιμού, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο. Οι γιατροί συχνά ζητούν το μέγεθος του λαιμού για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο άπνοιας στον ύπνο. Ένα μέγεθος λαιμού άνω των 9 εκατοστών θεωρείται ότι διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο.

Το Λίπος Κοντά Στη Μέση Και Το Στήθος Συμπιέζει Επίσης Τις Οδούς

Όχι μόνο το λίπος γύρω από το λαιμό επηρεάζει την ποιότητα ύπνου, αλλά το λίπος της μέσης και του στήθους συμβάλλει επίσης. Δεν πρόκειται μόνο για το λίπος του λαιμού. Η παχυσαρκία επιδεινώνει το ροχαλητό και την υπνική άπνοια.

Το λίπος στην κοιλιά σας πιέζει προς τα πάνω το διάφραγμα και το λίπος στη μέση συμπιέζει το θώρακα. Ως εκ τούτου, η χωρητικότητα των πνευμόνων σας μειώνεται και υπάρχει λιγότερη ροή αέρα μέσα στους πνεύμονες που δυσκολεύει την αναπνοή.

Πώς Το Ροχαλητό Οδηγεί Σε Αύξηση Του Σωματικού Βάρους;

Η εξήγηση είναι αρκετά απλή. Όταν ροχαλίζετε τη νύχτα, δεν κοιμάστε καλά. Αυτό σας κάνει να είστε ληθαργικοί και να στερείστε τον ύπνο σας.

Πλέον η στέρηση ύπνου αλλάζει τον τρόπο ζωής μας καθώς και τις διατροφικές μας συνήθειες. Για παράδειγμα, κάθε φορά που νιώθετε κουρασμένοι στη δουλειά, έχετε την τάση να πίνετε ζαχαρούχα ποτά για να κρατηθείτε ξύπνιοι. Έτσι, αυξάνεται το βάρος σας.

Συχνά δεν μπορούμε να καλύψουμε τον ύπνο μας όποτε νιώθουμε κουρασμένοι. Αντ’ αυτού, λοιπόν, επαναφορτιζόμαστε τρώγοντας τροφές, ειδικά αυτές που έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Τα άτομα που ρουθουνίζουν και οι σύντροφοί τους χάνουν επίσης τον ύπνο τους. Έτσι, είναι πιο επιρρεπείς στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες και τελικά οδηγούνται σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο στον οποίο το δυνατό ροχαλητό παρεμποδίζει τον καλό ύπνο και το αίσθημα λήθαργου, το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτείται από την υπερκατανάλωση τροφής και την υπο-άσκηση.

Πώς Θα Σπάσετε Τον Κύκλο; Πρόταση: PhenQ

Για να σπάσετε τον κύκλο, πρέπει να επιλέξετε τεχνικές απώλειας βάρους, να κάνετε μια ιδέα για το μοτίβο ύπνου και να εφαρμόσετε μερικές θεραπείες για την ποιότητα του ύπνου σας.

PhenQ

Το PhenQ είναι ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην απομάκρυνση του λίπους. Είναι ένας ασφαλής, φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους.

Οι περιπτώσεις χρήσης για το PhenQ είναι οι εξής:

 • Άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα
 • Άτομα που θέλουν να αποφύγουν τις αρνητικές παρενέργειες που σχετίζονται με τη δίαιτα
 • Άτομα που θέλουν μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας τους

Το PhenQ είναι ένα εντελώς φυσικό συμπλήρωμα απώλειας βάρους που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Περιέχει φυσικά συστατικά όπως καφεΐνη, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και καψαϊκίνη που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικά στην καύση λίπους και στην καταστολή της όρεξης.

Το PhenQ δεν περιέχει τεχνητά συστατικά ή πληρωτικά και μπορεί να ληφθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς φόβο παρενεργειών, επειδή είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά.

Τεχνικές Για Να Χάσετε Βάρος

Σύμφωνα με το YgeiaKaiOmorfia δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να χάσετε βάρος. Οι διάφορες συμβουλές λειτουργούν διαφορετικά για τον καθένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό των παρακάτω για να φτάσετε στο βέλτιστο βάρος σας:

 • Τρώτε ένα βαρύ πρωινό και ένα ελαφρύ δείπνο
 • Σταματήστε να τρώτε άδειες θερμίδες
 • Κάντε μια βόλτα αν είχατε ένα βαρύ δείπνο
 • Σπάστε τα γεύματά σας σε μικρότερα
 • Επιβραδύνετε τη διαδικασία της πέψης

Η Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την προώθηση της χαλάρωσης, τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Είναι μια εναλλακτική θεραπεία που περιλαμβάνει τη χρήση αιθέριων ελαίων. Αυτά τα έλαια μπορούν να εισπνευστούν, να διαχυθούν στο δωμάτιο ή να εφαρμοστούν στο δέρμα.

Χρησιμοποιείται συχνά ως συμπληρωματική θεραπεία κατά την περίοδο του τοκετού και μετά τον τοκετό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με το άγχος και την κατάθλιψη.

Τα αιθέρια έλαια που βρίσκονται σε φυτικά συμπληρώματα απορροφώνται από τον οργανισμό μέσω της εισπνοής ή μέσω της επαφής με το δέρμα. Τα οφέλη της αρωματοθεραπείας εξαρτώνται από το ποια αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται και τον τρόπο εφαρμογής τους.

Εξασκήστε Μερικές Διορθωτικές Λύσεις

Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος, υπάρχουν ορισμένες θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Ένα επιστόμιο μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε το σαγόνι σας προς τα εμπρός όταν κοιμάστε.
Εξασκηθείτε στη θεραπεία θέσης που είναι η αλλαγή της θέσης σας, από εξειδικευμένα μαξιλάρια και συσκευές δόνησης.
Όταν κάνετε διάφορες ασκήσεις στο στόμα και στο λαιμό, μπορείτε να παρατηρήσετε μια τεράστια βελτίωση.

Ένα Ιδανικό Μοτίβο Ύπνου

Προετοιμάστε το μυαλό και το σώμα σας για να κοιμηθείτε χρησιμοποιώντας αυτές τις χρήσιμες συμβουλές-

 • Κοιμηθείτε σε σταθερή ώρα.
 • Φροντίστε να κοιμάστε για 7-8 ώρες.
 • Κοιμηθείτε σε σκοτεινό δωμάτιο.
 • Αποσυμφορήστε το μυαλό σας διαβάζοντας ένα βιβλίο.
 • Μην πίνετε αλκοόλ ή καφεΐνη.
 • Αποφύγετε τον υπνάκο για πολλές ώρες.
 • Κάντε ένα ντους πριν από τον ύπνο.
 • Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε καταναγκαστικά.

Τελευταία Λόγια

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να ελέγξετε για οποιαδήποτε άλλη πάθηση μπορεί να σας προκαλεί αυτά τα προβλήματα.

Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος παχυσαρκίας και ροχαλητού. Το ένα επηρεάζει το άλλο. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεφύγετε από αυτόν. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να μειώσετε τον κίνδυνο άπνοιας στον ύπνο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *